Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vámosokkal állapodtak meg a NAV-osok

| 2017. 04. 07. | 11:55:00
A honfoglalás óta őrzik hagyományaikat.
Vámosokkal állapodtak meg a NAV-osok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Adó és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója Dr. Kazsuk Attila, valamint Vámosatya polgármestere Szász József és Vámosoroszi polgármestere Végh Endre.

Az együttműködés célja, hogy a NAV és az érintett települések lakói közötti kapcsolat és általa a szakmai tájékoztatás is erősödjön - közölte a Szabolcsihírrel Magyar Norbert sajtóreferens.

A NAV már a Vámos Települések Szövetségének megalakulása óta jó kapcsolatot ápol a szervezettel. A Szövetség 2007-ben azzal a céllal alakult, hogy a „vámos” nevű településeken élők kulturális, sport, gazdasági, életét közelebb hozza egymáshoz. Az együttműködés megkötésével ebbe a hagyományőrző munkába kapcsolódik be a NAV szabolcsi igazgatósága is.

A NAV mindig is kiemelt szerepet kapott a „vámos” települések kulturális rendezvényein, ahol testközelből nyerhettek betekintést az érdeklődők a pénzügyőri hivatás rejtelmeibe.

A többségükben honfoglalás kori múltra visszatekintő vámszedő települések ezen megállapodás révén is őrizik hagyományaikat, kapcsolódási pontjaikat a hivatal tevékenységéhez.

Az együttműködésben a felek vállalták, hogy társadalmi események, közös rendezvények keretében hozzájárulnak az együttműködés területeként megjelölt oktatás, kultúra és tájékoztatás fejlesztéséhez is.

Az eseményen az együttműködő feleken túl részt vett Hám László a Vámos Települések Szövetségének elnöke, valamint Bók Mihály a Vámos Települések Szövetségének főtitkára is.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés