Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A régió ebben (is) borzalmas eredményeket produkál

| 2017. 05. 16. | 11:41:00
A fővárosiaknak és a dunántúliaknak jobban megy.
A régió ebben (is) borzalmas eredményeket produkál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyolcadikos gyerekek fele tud olyan szinten idegen nyelvet, amilyen szinten kellene, és az ország két fele között hatalmasak a különbségek a gyerekek idegennyelv-tudásában is - írja a hvg.hu.

Hatalmasak a különbségek a községi és a fővárosi általános iskolások nyelvtudásai között – derül ki a 2015/2016-os tanév idegen nyelvi mérésének eredményeiből, amelyet az Oktatási Hivatal most tett közzé.

Ebből az is kiderül: hatalmasak a régiós különbségek is. A budapesti iskolák diákjainak átlagpontszámai voltak a legmagasabbak, de a dunántúli régió is elhúzott a keleti országrészhez képest. 

A gyenge eredményt elérő iskolák több mint fele az Észak-Alföldön vagy Észak-Magyarországon van.

Az Eduline a közzétett adatok alapján azt írja, a hatodikosok háromnegyede teljesítette a tantervben előírt A1-es szintet, a nyolcadikosoknak pedig már csak a fele, 45-55 százaléka érte el a kerettantervben kijelölt idegen nyelvi célt, az A2-es szintet.

A tavalyi volt a második ilyen mérés, a feladatsort minden 6. és 8. osztályos diáknak ki kellett töltenie, aki első idegen nyelvként angolul vagy németül tanul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés