Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ifjúsági munkanélküliség volt a téma

| 2017. 05. 30. | 11:39:00
Nyíregyházán találkoztak az Okos út a jövődbe program résztvevői
Az ifjúsági munkanélküliség volt a téma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 május 20-28. között hat ország 25 fiatalja vett részt a Clever way to your future elnevezésű ifjúsági csere második állomásán, Nyíregyházán. A kétállomásos ifjúsági csere első eseménye Adán volt a szerbiai IFIX szervezésében, a nyíregyházi program megvalósításáért pedig a Mustárház IITI volt a felelős.

A résztvevők Spanyolországból, Németországból, Hollandiából, Norvégiából, Szerbiából és Magyarországról érkeztek, hogy tapasztalatot cseréljenek ifjúsági munkanélküliség témakörben.

A csere ideje alatt workshopokon járták körbe a résztvevők az ifjúsági munkanélküliség témakörét, és igyekeztek megoldásokat találni a problémára.

A műhelymunkákon szó volt többek között a külföldi munkavállalásról, fiatalok vállalkozóvá válásáról, start-up-okról, a sikeres önéletrajz és állásinterjú összetevőiről, valamint közös projektötleteken is dolgozhattak a fiatalok az Erasmus+ program keretein belül.

A program részeként egy City Rally formájában sikerült közelebbről is megismerkedniük a várossal, valamint a Nyíregyházi Állatparkba is ellátogattak. A csere végén a résztvevők pozitív energiákkal és közös projektötletekkel indultak útnak, amelyeket remélhetőleg a jövőben meg is valósítanak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés