Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bravó! Nyíregyházi ruhakölteményben nyert szépségversenyt a spanyol lány

| 2017. 05. 02. | 16:27:00
Rabócsi Renáta munkáit már külföldön is keresik.
Bravó! Nyíregyházi ruhakölteményben nyert szépségversenyt a spanyol lány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marina Rossello nyerte a Miss Intercontinental Spain 2017 versenyt. A hölgy természetesen gyönyörű, de mi nem erre kaptuk fel a fejünket, hanem arra, hogy a spanyol szépségkirálynő a nyíregyházi Rabócsi Renáta ruháját viselte.

De vajon hogy kerül egy nyíregyházi ruhaköltemény egy spanyol szépségre? Nem is gondolnánk, milyen könnyen.

Marina Rossello megtalálta, amit keresett

Áprilisban megnyílt Mallorca szigetén az üzlet, ahol kizárólag Rabócsi ruhákat forgalmaznak. Máris nagy a sikere. Ezt az üzletet kereste fel Marina, aki onnan választotta ruhánkat a verseny döntőjére – mondta el a Szabolcsihírnek Rabócsi Renáta, aki hozzátette: -

végül ő nyerte a Miss Intercontinental Spain címet. Marina fogja Indiában képviselni Spanyolországot a világversenyen, reméljük oda is a mi ruhánkat választja majd – tette hozzá a varrónő ruhatervező, aki tavaly novemberben vette át a szakma legmagasabb szintű tudását bizonyító Mesterlevelet.

S hogy milyen kicsi a világ? Nos, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mallorcai üzlet tulajdonosa is nyíregyházi. Délceg Orsolya évek óta él Mallorcán, s úgy döntött, a szigeten nyit egy üzletet, melyben csak Rabócsi Renáta ruháit lehet kapni.

Marina nem is egy ruhát próbált fel, mielőtt választott volna

Renáta elárulta: hamarosan Budapesten is megnyílik az üzlet, melyben szintén az ő kollekciói lesznek, és továbbra sem lankad a külföldi érdeklődés.

A kérdésre, hogy mi a ruhái titka, amiért már külföldön is ennyire népszerűek, Renáta így felelt:

Ezen sokszor gondolkozom. Valószínűleg a szabásmintáim különlegessége, a magas minőség és az, hogy

"tündér királylányoknak" készítek ruhákat. Nők kislányos, bájos, királylányos lelkének készítek ruhákat. Hétköznapi ruhákat nem.

Az imádott és általam is tisztelt Coco Chanel vitte el a női divatot az egyenes szoknya, nadrág, ing, egyszerű szabásvonalú irányba. Ami szuper, de vannak alkalmak, amikor előbújhat a nőből a királynő, a habos kislány, az előkelő dáma...  Sok nőben ott van.

Nem könnyű, mert nyilván nem lehet "egymillió" darabot eladni egy-egy fazonból. Nem lehet sorozatgyártású. Meg kell találni azokat a nőket, akik nem csak elképzelik magukat a ruhában, hanem fel is veszik. Most már igyekszem menyasszonyi ruhában is csak hatalmas, báli fazonú ruhákat készíteni.

Rabócsi Renátának egyébként az elmúlt hétvége dupla sikert hozott, hiszen Budapesten nem másutt, mint a Gundelben mutathatta be nyári kollekcióját. Az országos elismerés mellett már nemzetközi ismertségnek is örvendő nyíregyházi hölgy azt is elmondta: szeretné újabb  varrónőkkel bővíteni csapatát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés