Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fülöp nem adta fel, s már várja álomgazdiját

| 2017. 05. 30. | 12:29:00
Szépen gyógyul a sebe műtét után.
Fülöp nem adta fel, s már várja álomgazdiját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emlékeznek még erre a képre?

Így nézett ki Fülöp, amikor állatbarátoknak sikerült kimenteniük őt arról a helyről, ahol tartották. A Nagycserkeszen rengeteg szenvevédesen átesett kutyus húsvét óta hatalmas utat tett meg a gyógyulás felé. Voltak nagyon mély hullámvölgyek, sokan már le is mondtak (volna) róla, hogy a további szenvedésektől megkíméljék. Aztán keltették halálhírét, amit nem győztek cáfolni a nyíregyházi állatbarátok.

Mert a jó kezekbe került kutyus nem adta fel. Valószínűleg megérezte, hogy az életnek van szebb oldala is, mint nyakon egy húsba belenőtt, szorosra csomózott zsineggel, rövid láncon tengődni.

Rengetegen adakoztak a gyógykezelésére, Buedapesten pedig mindent megtettek azért, hogy újra tudjon enni, nyelni, önállóan táplálkozni.

Véletlen egybeesés, de stílusos: Fülöpöt a nevenapján engedték ki a plasztikai műtéte illetve a gyomorszonda eltávolítása után a kórházból.

"Igazán boldog nap ez mindannyiunk számára, de a legboldogabb valószínűleg Fülöpnek! Ma visszaköltözhetett idimamijához - akinek nem győzzük ezerszer megköszönni a szerető gondoskodást" - írja Facebook-oldalán az Állatbarát Alapítvány. "A nyaki sebe gyönyörűen alakul, a szondát eltávolították, és ma már darabos élelmet is kapott. Hányás egyáltalán nem volt. Farokcsóválva köszöntötte ideiglenes befogadóját, és boldogan vette újra birtokba átmeneti otthonát. Kezd kutyaformája lenni.

Bizony, Fülöp most már úgy néz ki, mint egy kutya:

 

Közben Fülöp a megkínzott kutyák szimbólumává is vált, s talán mostanában több figyelem fordul az állatotthonokban élő, elárvult négylábúak felé. Nagyon sokan szeretnék őt örökbe fogadni, de neki gazdija csak egy lehet. Viszont sok hasonló sorsú, sokat nélkülözött, bántott kutyus várja még az álomgazdit a menhelyeken.

Aki innen választ új családtagot, kettőn segít: azon, akit befogad, és egy másikon, aki a helyére kerülhet.

 

A nyíregyházi Állatotthona  Csatorna utca 2. szám alatt van (a Westsik Vilmos utcából nyílik). Jelenleg is 250 kutyus várja sorsa jobbra fordulását. 

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés