Hirdetés

Három fenséges afrikainak tartottak keresztelőt Nyíregyházán

| 2017. 05. 28. | 12:18:00
Marcus, Flóra és Fauna - ezeket a neveket kapták.
Három fenséges afrikainak tartottak keresztelőt Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlán hármasiker kölykei. A gondozók a több száz beérkezett javaslatból választották ki, a nagymacskákra legjellemzőbbet.

A 2 fiatal nőstény és hím ivarú testvérük 2017 január 8-án született, s ez idáig babonából nem nevezték el őket a gondozók. Most azonban a látogatók segítségével, akik a hivatalos közösségi oldalon és honlapon adhatták le voksaikat, megszületett a döntés.

Mivel a hím kölyök már az első napjaitól kezdve kitűnt testvérei közül, nem csak méretével hanem viselkedésével is, fenséges mivoltára utalva a Marcus nevet kapta, Marcus Aurelius római császár után.

A két kis macskahölgy pedig, mivel élőhelyükön Dél-Afrikában isteni küldöttként tekintettek rájuk a múltban az őslakosok, a római mitológia két élőlényeket védelmező istennőjéről, Flóráról és Faunáról kapták a nevüket, utalva arra is, hogy ezek az állatok sem lennének már, ha nem léteznének állatkertek, hiszen 1994 óta a szabad természetben nem láttak ilyen színváltozatú állatokat.

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él egy fehéroroszlán-pár Binti és Inkosi. Jelenleg a tavalyi kölyökkel együtt hat különleges színű oroszlán látható a SóstóZooban.

Hirdetés