Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még egy fizetős határidő közeleg!

| 2017. 05. 23. | 10:47:00
Május végéig az iparűzési adót is be kell vallani.
Még egy fizetős határidő közeleg!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közleg az iparűzési adó bevallásának határideje. A 2016. adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2017. május 31-ig kell benyújtani - hívta fel a figyelmet a nyíregyháza polgármesteri hivatal adóosztálya.

Eddig kell rendezni a 2016. adóévre megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét, illetőleg a túlfizetés ettől az időponttól igényelhető vissza. A túlfizetés visszatérítésére az adóhatóságnak 30 nap áll rendelkezésére. 2017. január 1-jétől az iparűzési adóbevallás elektronikus úton az állami adóhatósághoz (NAV) is benyújtható. A bevallást a NAV tartalmi vizsgálat nélkül továbbítja az illetékes önkormányzati adóhatóságnak.

A helyi tapasztalatok azt mutatják, hogy a NAV-on keresztül benyújtott helyi iparűzési adóbevallások nagyon sok esetben hibásak, hiányosak, így azokat adózói, illetve adóhatósági közreműködés nélkül nem lehet feldolgozni. A hibás bevallások javítására az adózónak, vagy az adózó által meghatalmazott személynek van lehetősége.

Az adóhatóság is lehetőséget biztosít a helyi iparűzési adó bevallás elektronikus úton történő benyújtására. A hibásan benyújtott bevallások elkerülése érdekében kérik, hogy az érintettek a hatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon teljesítsék bevallási kötelezettségüket, mivel az szinte teljes körűen ellenőrzi az adóbevallás helyességét.

A bevallás letölthető a varoshaza.nyiregyhaza.hu (ÜGYINTÉZÉS/Adóügyek rovat) honlapról, benyújtása történhet elektronikusan, postai kézbesítéssel vagy személyesen leadható az Ügyfélcentrumban (Nyíregyháza, Rákóczi u. 4.) a 29,30,31. számú ablakoknál.

A bevallási határidőre való tekintettel az Adóosztály az Ügyfélcentrumban rendkívüli ügyfélfogadás keretében fogadja ügyfeleit.

A bevallási kötelezettség teljesítése érdekében május 30-án kedden délelőtt 8-12-ig délután 13-16.30-ig, 2017. május 31-én 8-12-ig, délután 13-19-ig hosszított ügyfélfogadást biztosítanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés