Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz már otthontalan a Szpari-szurkoló!

| 2017. 05. 25. | 11:35:00
Szabó Lajos és felesége segítséget kapott.
Nem lesz már otthontalan a Szpari-szurkoló!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevesen vannak Nyíregyházán, akik ne ismernék Szabó Lajost. A polgárőrt, a Szpari-szurkolót, a remek közösségi embert. Az idős férfi és felesége nemrég elvesztette otthonát. Sokan fogtak össze, hogy ne kerüljenek végleg az utcára.

A nyugdíjas Szabó Lajos és rossz egészségügyi állapotban lévő felesége, Jutka már nem bírták fizetni a lakáshitelt, a bank elvitte az otthonukat, az idős házaspár pedig az utcára került. A bajba került férfi története – aki hatvan éve, ha esik, ha fúj, minden Nyíregyháza meccsen ott van a lelátón – hamar eljutott a Szpari elnökéhez, Révész Bálinthoz - írja a Bors.

– Azt mondta, majdnem gutaütést kapott, amikor meghallotta, hogy mi történt velem. Hozzátette, ne aggódjak, majd ők gondoskodnak rólam – mesélte meghatódva a lapnak mindenki Lajos bácsija, akiért a klub, a játékosok és a szurkolótársak is összefogtak.

Volt, aki pénzzel, mások élelmiszerrel segítettek, a klub pedig új otthont adott ne­ki és feleségének. Egy albérlet min­­den költségét ma­gára vállalta a Szpari. Lajos bácsi és felesége élete végéig lakhat a kétszobás lakásban, amely - mint kiderült - még nagyobb is, mint az otthonuk volt.

Lajos bácsi nélkül nincs futballmeccs Nyíregyházán, annak idején még az esküvőjét is lemondta egy meccs miatt. Az idős férfi egyébként nem csak a focicsapatnál, a városban is nagy népszerűségnek örvend. Önkéntes polgárőrként iskoláknál irányítja a forgalmat, és a diákok imádják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés