Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Senki előtt nem titok, mi az a Ham Ko Ham!

| 2017. 05. 19. | 17:10:00
A zenekar egyre népszerűbb.
Senki előtt nem titok, mi az a Ham Ko Ham!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alaposan megváltoztatta a Ham Ko Ham zenekar életét a 2016-os X-Faktor, amelynek az utolsó előtti fordulójáig töretlenül menetelt a zenekar. A fiúkat, bármerre járnak az országban, megismerik az utcán, mosolyogva köszönnek nekik, autogramot kérnek tőlük.

Teljesen más lett az életünk, szabadidőnk egyáltalán nincs – mondta el a Szabolcsihírnek Rézműves Márkó, aki Ábri Csabával kukkantott be a szerkesztőségbe. A fellépések és próbák töltik ki a napjaikat, és egyáltalán nem mellesleg a tanulás, hiszen megkezdődött a vizsgaidőszak. Márkó és Csaba tanítószakos Nyíregyházán, míg a zenekar másik fele – Levente Balázs és Rétháti Salamon a Debreceni Egyetemre jár. Utóbbiak most nem tudtak velük jönni. Egyébként a napokban a fiúk a helyi rádiókat járták több X-faktorossal, mindenütt szeretettel fogadták őket.

Egy hónapja készült el az Ellopták a biciklim című daluk, amelyre eddig több mint 770 ezren kattintottak. És már várja a közönség az újabb dalt.

Az utcán mindenki megismer, ha beülünk valahová enni, vagy beszélgetni, rögtön jönnek hozzánk közös fotót készíteni, autogramot kérni a rajongók – mondják a fiúk, akik persze örülnek ennek. Elárulják, a szüleik is nagyon büszkék rájuk.

Már alakul a nyári programjuk, nem fognak unatkozni: júniusban eddig 6 koncertet adnak, Debrecenben is ott lesznek a Campus Fesztiválon.

Közben nem hanyagolják el a tanulást sem, mert nem akarnak lemaradni. Sokat köszönhetnek roma szakkollégista társaiknak, akik jegyzetekkel segítették őket a verseny alatt, és segítik őket most is, ha szükséges. És persze ők voltak, akik az X-Faktor egyes fordulóira is elutaztak, hogy élőben szurkolhassanak barátaiknak.

Jól érezték magukat a fővárosban, de hiányzott az otthonuk, hiányzott Hodász, húzta vissza a szívük őket Szabolcsba.

A fiúk azt tervezik: a tanító szak elvégzése után ének-zenét tanulnak, hogy azt is taníthassanak a gyerekeknek. Szeretnék őket motiválni, hogy az ismeretlenségből lehet országos hírnévre szert tenni, ha az ember akarja és vannak céljai. És persze szeretnének megélni a zenéből, ami az életüket jelenti.

Ha jó dalaik lesznek, sikerülni fog - vallják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés