Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók

| 2017. 05. 02. | 10:18:00
A járművek taktikai alkalmazása is tananyag volt.
Sikeresen vizsgáztak a tűzoltók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres vizsgát tett az a 22 tűzoltó Nyíregyházán, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltásvezető képzésén vett részt. Az önkéntes tűzoltó egyesületektől és az alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóságokról érkezett tűzoltók képzése még januárban kezdődött. 
A 144 órás képzésben résztvevők szombaton elméleti és gyakorlati vizsgával adtak számot tudásukról, amelyet az elmúlt hónapokban sajátítottak el a megyei igazgatóságon - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre megyei szóvivő.

A képzésen a felderítés, beavatkozás szabályait, de a jelentési és kapcsolattartás alapvető előírásait is megtanulhatták a tűzvizsgálathoz kapcsolódó feladatok mellett a résztvevők. A tananyagban szerepelt például a tűzoltó járművek taktikai alkalmazhatósága is.

A tananyagok elsajátításában a megyei igazgatóság vezetői állománya, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői működtek közre. A vizsga után Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte a eredményeit, majd kiemelte, hogy az újabb képesítés nagyobb felelősséggel is jár, hiszen egy adott helyzetben hozott döntés következményeit viselni kell.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés