Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sincs jól a megkínzott Fülöp

| 2017. 05. 09. | 11:56:00
A Nagycserkeszről elhozott kutyáért az egész ország állatbarátai aggódnak.
Továbbra sincs jól a megkínzott Fülöp
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fülöp továbbra sincs jól - ezt a szomorú hírt osztotta meg Facebook oldalán a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány. A kutyust jelenleg is Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen kezelik. Tápszondával táplálják kétóránként, naponta többször esik át sebkezelésen, infúziót és gyógyszeres kezelést kap. A sokat szenvedett laborétékeit folyamatosan figyelik, elemzik.

Azt is írják, hogy

Fülöp már egyre nehezebben viseli a beavatkozásokat. Az elmúlt napokban állapota stagnált. Nem romlott, de sajnos nem is javult. Fülöp gyenge és rosszkedvű.

Csütörtökön ismét konzultációt tartanak a fővárosi állatorvosok, de az eddigi vizsgálatok sajnos arra utalnak, hogy a nyelőcső-probléma nem visszafordítható. Mivel beidegződési eredetű - a nyaki sérülés áll a hátterében - így műtéti úton sem gyógyítható  Ha ez a helyzet, akkor Fülöp sajnos szájon át soha nem fog tudni táplálkozni.

Mint azt a Szabolcsihír is megírta, a fiatal kutyát gazdájától hozták el az állatbarátok. A kutzyus feje hatalmasra püffedt a nyakára szorosan tekert zsinórtól. Az alapítvány állatorvosa azonnal kezelésbe vette a kutyust, aki eleinte llátványosan javult is, majd kiderült, valamiért nem tud nyelni. Közben állatbarátok több mint 700 ezer forintot gyűjtöttek Fülöp gyógykezelésére. Az életében eddig csak szenvedett kutya jelképpé vált, rengetegen izgulnak azért, hogy sikerüljön megmenteni és egy szebb életet nyújtani a kutyusnak, miközben a kommentek között néhányan óvatosan megfogalmazzák azt is, hogy vajon szabad-e a kutyus szenvedését tovább hosszabbítani.

Egy biztos: nagyon-nagyon nehéz döntési helyzetben vannak most a nyíregyházi állatbarátok.

Bízzunk az állatorvosokban, és reménykedjünk abban, hogy a kutyus élete jobbra fordul, mert csodák - még akkor is történ(het)nek, ha nem is hiszünk bennük!

Mert Fülöpnek jár egy csoda!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés