Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltók lehettek a gyerekek Nyíregyházán

| 2017. 05. 28. | 19:51:00
Nagy volt az érdeklődés megyeszerte.
Tűzoltók lehettek a gyerekek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 22 helyszínen várták a látogatókat a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényen vasárnap, a Gyermeknap alkalmából, ahol a hivatásos és az önkormányzati laktanyák mellett az önkéntesek is évről-évre készülnek erre a napra.

Vasárnap kicsik és nagyok egyaránt megtekinthették a tűzoltó-gépjárműveket, a tűzoltók különleges felszereléseit és bepillantást nyerhetnek a nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe. A tűzoltóságok 10 és 16 óra között várták az érdeklődőket.

Nyíregyházán, már az első egy órában több száz látogató érkezett, kicsik és nagyok egyaránt, akik a különleges szereket is kipróbálhatták, a legnagyobb sikere a nap folyamán a 60 tonnás tűzoltódarunak, a tűzoltó Trabantnak, valamint a magasból mentőknek volt. Megyeszerte, a többi tűzoltóságokon is megnézhették a próbariasztást, a villogó, vagy szirénázó tűzoltó-gépjárműveket, így Nyírbátorban, Ibrányban, Kisvárdán, Mátészalkán is többen kíváncsiak voltak a tűzoltók hivatására és felszereléseire, valamint a tűzoltók múltját bemutató kiállításokra.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés