Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új vezető a fejlesztési ügynökség élén

| 2017. 05. 24. | 11:49:00
Tévést választottak.
Új vezető a fejlesztési ügynökség élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új vezetője lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztéi Ügynökségnek június elsejétől - értesült a Szabolcsihír.

Úsz Illés a Kölcsey Televízió vezetője tölti be a posztot a jövő hónaptól, őt választották a feladatra a keddi társulási ülésen a megye településeinek képviselői. Úgy tudjuk, Úsz Illés a televízió vezetése mellett tölti be a tisztet.

A fejlesztési ügynökség legutóbbi vezetője dr. Kondra Laura volt, akit év elején államtitkár-helyettesnek neveztek ki. Azóta korábbi helyettese, Deák Attila vitte az ügyeket megbízott vezetőként.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (MFÜ) mint megyei szintű területfejlesztési szervezet az országban elsőként, 1994-ben jött létre a PHARE Program keretében: az Európai Unió, a Magyar Köztársaság Kormánya, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat ekkor hozta létre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Közalapítványt, melynek munkaszervezete az MFÜ lett.

1996-ban a Területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. Törvény hatályba lépését követően a Közalapítvány feladatkörét átvette az újonnan megalakult Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács, melynek munkaszervezete az MFÜ maradt. 2007 decemberétől tulajdonosa a teljes megyét lefedő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei települési Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás. Szervezeti formája 2009 februárjától Nonprofit Kft.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés