Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb agyvérzést kapott a népszerű zenész

| 2017. 05. 10. | 15:37:00
Már csak dúdolva tud kommunikálni.
Újabb agyvérzést kapott a népszerű zenész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb agyvérzést kapott Lerch István (63)! A V'Moto-Rock zenekar billentyűse már csak dúdolva tud kommunikálni a külvilággal, és családja szerint bármikor rosszabbodhat az állapota - tudta meg a Blikk.

Január elején mentő szállította kórházba a zenészt. Felesége akkor azt nyilatkozta a Blikknek, hogy Lerch egy baráti ebéd közben lett rosszul. A művész unokatestvére, Kassai György aggodalmát fejezte ki a lapnak, szerinte imádott unokaöccse bármelyik pillanatban életveszélybe kerülhet.

Januári agyvérzését követően március elején már önállóan evett, tudta nyomkodni a telefon képernyőjét, zenét hallgatott és – bár beszélni akkor sem tudott – kommunikált velünk - mondta a lapnak Kassai György., hozzátéve, hogy unokatestvére tavasszal kapott egy újabb agyvérzést, vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie.

Reagál ugyan a külvilágra, de azonkívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult.

A vérömleny nagyon lassan szívódik fel a művész agyában, állandó ellátásra van szüksége, enni sem tud egyedül. Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén, de erre a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek - írja a lap. Unokatestvére ezért is szeretné, hogy egy vidéki intézménybe szállítsák, ahol megfelelő körülmények várják, ám előbb a művész Solymáron élő feleségének bele kellene egyeznie férje szállításába.

A stroke-nak voltak előjelei. Lerch István már tavaly nyáron Zamárdiban összeesett egyszer, ám a zenész azt hitte, a rosszullétet csupán a kiszáradás okozta. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés