Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepel Nyíregyháza

| 2017. 05. 18. | 19:08:00
A városalapításra emlékezünk.
Ünnepel Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(a pénteki programmal frissítve)

Kétnapos ünnepséggel, fantasztikus programokkal emlékezik meg Nyíregyháza a városalapításról. A hagyományokhoz híven ünnepi közgyűlést tartottak a városházán, majd a városalapítók - Károlyi Ferenc gróf és Petrikovics János szarvasi csizmadiamester - szobránál koszorúztak csütörtökön. Az ünnepség pénteken koncertekkel, színes előadásokkal folytatódik.

További képek a galériában

A pénteki program:

Szeretettel várnak mindenkit május 19-én (pénteken) a belvárosba, ahol folytatódik a Városnapok programsorozata: 10 órától színes forgatag várja a nyíregyháziakat. Lesz kézműves és iparművészeti termék, virág-, zöldség- és gyümölcsvásár. A Városalapítók szobránál játékok: rodeó bika, kisvonat, óriáscsúszda, akadálypályás ugrálóvár, kisugráló, óriástrambulin, cukorágyú várja a gyerekeket. A Nyírségi Ízkirályok Egyesület a szökőkút mellett kínál harapnivalót. Mindeközben a Kossuth téren  – óvodás gyermekek örömére „A bátor kiskacsa” című bábelőadást mutatja be a Burattino Bábszínház.

További színpadi programok:

13.30   Street Dance School Divattánc Iskola

13.50   Re-Flex Moderntánc Stúdió

14.10   Vogue Modellügynökség show-divatbemutató

14.50   Dóra és a Felfedezők

S mindezt megfűszerezve 15 órakor egy ezer szeletes óriás kenyérlángost kínálnak a téren a városlakóknak.

16.00   ĽH Prešovčan

17.00   Zeusz és barátai – a görögtűz

19.00   SuperStereo

20.00   Kállay Saunders Band

Miből készül az óriás kenyérlángos?

A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak és mesterszakácsainak köszönhetően valaha elkészített legnagyobb tirpák kenyérlángost tálalják fel a Kossuth téren.

Közel félszáz tanuló és tanáraik 50kg lisztből és élesztőből gyúrnak kenyértésztát. A szobányi méretű tésztát 40kg túró és 30liter tejföl keverékével kenik meg. Tovább fokozva az ízeket 40kg szalonnát sütnek rá. Végül 25kg lila hagyma kockával és kaporral  hintik meg. Az így elkészült, közel 200kg-os (kb. 13 méteres) kenyérlángost sütés után, az érdeklődő nyíregyháziak kóstolhatják meg.

Kísérőrendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Jósa András Múzeum is színes programokkal várja az érdeklődőket.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés