Hirdetés

A megkínzottak állatok napja lesz 25-én

Szabolcsihír

2017.06.19. 10:04

A megkínzottak állatok napja lesz 25-én
Angel annyira fél, hogy a szemét is behunyja, ha ember közeledik hozzá Fotók: Állatbarát Alapyítvány

Csendes tüntetés Nagycserkeszen, örökbefogadás a Csatorna utcán.

Hirdetés

Két rendezvénnyel is emlékeznek Fülöpre és megkínzott társaira június 25-én. Egy civil csoport, A szurkolók az állatkínzás ellen csendes tüntetést szervez Nagycserkeszen. Gyülekező 11.30-kor Nyíregyházán, a Kosbor utcai Tesco parkolójában. A tüntetés vasárnap 13 és 15 óra között Nagycserkeszen. A demonstrálók azt szeretnék elérni, ha az állatkínzók letöltendő börtönbüntetést kapnának.

A Nyíregyházi Állatotthonban (Csatorna utca 2.) ezt a napot - június 25-én 8-16-ig!- kiemelten a megkínzott lakókra fordítják.

Ez a nap a Fülöphöz hasonló sérülést szenvedett lakóink kiemelt gazdikereső napja lesz, valamint Állatotthonunkban egész nap várjuk csendes gyertyagyújtásra Fülöp sírjához azokat az érdeklődőket akik nem tudnak az adott időpontban Nagycserkeszre kimenni. Linda, Darwin, Leó és Angel reménykednek hogy ezek napon értük jön egy felelős, szerető gazdi! - írják közlerményükben az állatbarátok.

 

Bálamadzaggal kötötték meg
Leó már gyógyulgat, várja az álomgazdit

Leó Kemecséről került az otthonba. Onnan kapták a bejelentést, hogy az utcán kóborol egy kutya, s valami sérülés van a nyakán. Kiderült: a kutyus nyakába bálamadzagot csomóztak, ami húsig elvágta a nyakát, és a seb csúnyán el is fertőződött. A szerető gondoskodásnak köszönhetően már jobban van Leó, az elmúlt néhány napban teljesen feloldódott. Egy végtelenül kedves, barátságos, játékos kutyussá vált. Gyógyulása után várja az álomgazdiját, aki végre megmutatja neki az élet szép oldalát.

Angel hónapokig kóborolt Vasmegyeren

Vasmegyeren már tél óta kóborolt egy kutya, madzaggal a nyakába nőve, és a mostani melegben már nagyon büdös is. Mivel a kutyus nem hagyta magát megközelíteni sem, csak harmadjára sikerült befogni a kutyust. Kivágták a nyakából a folytogató madzagot, majd ellátták a tátongó sebet a nyakán. Angel 2-3 év körüli keverék kislány kutyus.

Annyira retteg az emberektől, hogy bebújik a sarokba, és még a szemét is becsukja, próbál úgy tenni, mintha nem is létezne...

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi borzalmat kellett átélnie ennek az ártatlan kis léleknek, hogy ennyire megtört? - tzeszik fel a kérdést az állatbarátok. És vajon mikor eszmélnek már fel végre az emberek, hogy madzaggal nem kötünk ki kutyát?

Lassan hetente érkezik egy-egy elvágott nyakú kutya az otthonba.

Angel mindenesetre már biztonságban van, idővel a nyaka is meg fog gyógyulni. Várjuk számára egy szerető család jelentkezését, akik a kis lelkét is be tudják majd gyógyítani, és megtapasztalhatja, hogy az élet nem csak rettegésből, menekülésből és fájdalomból áll.

 

 

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés