Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csőtörés, viharkárok - szerdai összefoglaló

| 2017. 06. 01. | 10:01:00
A katasztrófavédelem munkatársait többször is riasztották műszaki mentéshez.
Csőtörés, viharkárok - szerdai összefoglaló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét szerdán hajnalban Nagykállóban, a Bátori utcai strandfürdő gépházában, ahol egy méter magas vízoszlop gyűlt össze, amely veszélyeztette a benne lévő gépeket, berendezéseket. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Az átvonuló vihar miatt több esetben műszaki mentésekhez vonultak a tűzoltók szerdán délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Tiszadada és Tiszadob között egy nagyméretű fa eltávolításához kérték a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók segítségét miután az a közúti közlekedést akadályozta, míg Tiszavasváriban egy nagyméretű diófát csavart ki a szél és egy melléképület tetejére borította azt szerdán délután a Gombás András utcában. Tokaj és Rakamaz között a fél útpályát zárta el egy nagyméretű fa, amelyet a rakamazi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolítottak el.

A heves zivatar miatt egy 20 kilovoltos távvezeték szakadt le szerdán délután Nyíregyházán, a Friss utca és a 41-es számú főút találkozásánál, ahol a nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, a helyreállításig több, mint 2000 fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás. Szintén villanyvezetékre dőlt egy 15 méteres fa a délutáni órákban Nyíregyházán, a Magyar utcában. Ide is a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a műszaki mentéshez, az áramkimaradás fél órán át, 200 fogyasztót érintett. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze szerdán délután Nyíregyházán, az Orosi úton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés