Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három év alatt 17-en haltak meg tűzben Szabolcsban

| 2017. 06. 29. | 12:55:00
Megelőzhető lett volna.
Három év alatt 17-en haltak meg tűzben Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tűzeseteknél, a lehetséges sérülések elkerülésére, megelőzésére kiadványok segítségével hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

A tűzvédelmi előírások betartása minden esetben fontos, hiszen az elmúlt három évben, csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 128 ember sérült meg és 17 ember vesztette életét tűzeseteknél.

Az esetek kétharmadában 50 év felettiek az érintettek, valamint túlnyomó részt egyedülállók.  Az idei esztendőben, már hárman vesztették életüket és tizenheten sérültek meg értelmetlenül.

Az is kiderül a statisztikából, hogy az esetek 40 százalékban a tüzelő-fűtő berendezések kapcsán, 30 százalékban a dohányzás következtében és 20 százalékban az elektromos berendezések által okozott tüzekben sérültek meg az emberek. A legtöbb káreset a lakóingatlanokban következett be.

Éppen ezért, a társasházakra és azok minden lakójára nézve kötelező az általános és a társasházra vonatkozó egyedi tűzvédelmi használati szabályok betartása, a lakóépületek esetében pedig alapszabály, hogy az épületrészek területén a menekülésre számításba vett közlekedőkön, lépcsőházakban éghető anyagokat, robbanásveszélyes és tűzveszélyes osztályba tartozó anyagokat, valamint a menekülési útvonalat leszűkítő tárgyakat nem szabad elhelyezni.

Biztosítani kell a hő- és füstelvezetésre figyelembe vett ablakok, valamint a mentésre szolgáló ablakok megközelíthetőségét, ebben az esetben elegendő egy méter széles útvonalat fenntartani. Bár a rácsos ajtó elhelyezése nem ellentétes a tűzvédelmi előírásokkal, azonban a kialakítás a menekülést, valamint a tűzoltói beavatkozás hatékonyságát korlátozza.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés