Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még egy halom pénz jön Kisvárdára

| 2017. 06. 14. | 15:26:00
Lassan elkezdődhet a vízi filmstúdió kialakítása, mely a tervek szerint 2018. április 20-ig készülhet.
Még egy halom pénz jön Kisvárdára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárda neve az elmúlt pár évben egyre gyakrabban jelent meg a sajtóban köszönhetően annak, hogy a városból "került ki" hazánk fejlesztési minisztere, Seszták Miklós - írja az Mfor.hu  A minden bizonnyal megfelelő kapcsolati tőkének köszönhetően számos sportcélú beruházás indult el a városban, a költségvetésből pedig egyáltalán nem rest a kormány, ha pár százmilliót, netán milliárdot a szabolcsi városnak kell lepasszolni. Tavaly év végén összesen 6,8 milliárdot kaptak fejlesztésekre.

A stadion, fociakadémia, multifunkcionális sportcsarnok mellett azonban a helyi fürdő is kiemelt szerephez jut, most épp azért, mert itt minden adott egy vízi filmstúdió/filmpark kialakításához.

A közbeszerzési dokumentumok között bukkantunk rá arra az ajánlati felhívásra (és bontási jegyzőkönyvre), melyben kivitelezőt keresnek a stúdiócsarnok felépítéséhez. A részletek szerint csarnok a létesítendő filmpark építési engedély köteles, állandó jellegű épülete lesz. Tárgyi épületen kívül a területen egyéb építmények is találhatók, melyek egyenként is körbejárhatók.

A tervezett, 5 méter magas épület egy könnyűszerkezetes acél csarnok, funkciójából adódóan a tehergépjárművek forgalmára közvetlen szabadba nyíló kapuk, a személyforgalom részére bejárati ajtók kerülnek beépítésre.

A stúdiócsarnok mellett a kültéri díszletek kivitelezőjét is keresi az ajánlatkérő, a Kisvárdai Várfürdő Fejlesztő Nonprofit Kft. A stúdiócsarnokra és a kültéri díszletekre összesen nettó 480,8 millió forintot fognak költeni a beérkező ajánlatok bontási jegyzőkönyve alapján. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés