Hirdetés

Megkezdődött a 29. kisvárdai színházi fesztivál

2017.06.18. 18:15

Megkezdődött a 29. kisvárdai színházi fesztivál
A beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház is részt vesz a találkozón (Fotó: karpatalja.ma)

Vidnyánszki Attila szerint Kisvárda egységes egészként kezeli a világ magyarságát.

Hirdetés

A vasárnapi megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja, a június 24-ig tartó teátrumi seregszemlén huszonöt társulat előadásait tekintheti meg a közönség.

Az ünnepségen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta, először fordul elő a fesztivál történetében, hogy a főhelyszín, a kisvárdai vár egy nagyobb felújítás miatt nem fogadhatja a társulatokat és az előadásokat. A rekonstrukciós munkálatok végén - várhatóan egy év múlva - egy 21. századi, modern várszínpadon rendezhetik meg a harmincadik színházi szemlét.

A miniszter hozzátette, a Szent László utcán lévő Bagolyvár elnevezésű ingatlant felújítják, területén pedig egy kamaraszínpadot fognak kialakítani, ahol helyet biztosítanak majd más fesztivál előadásoknak is.

Az eseményen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, az idei díszvendég, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház alapítója hangsúlyozta, egységes egészként kell kezelni a világ magyarságát, a határon túli magyarokat, Kisvárda pedig az elmúlt majdnem három évtizedben felvállalta ezt a feladatot.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés