Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon durván lecsapott a vihar Nyíregyházára

| 2017. 06. 07. | 09:23:00
Kedd este úszott a város a vízben, de a környező településeket sem kímélte az eső.
Nagyon durván lecsapott a vihar Nyíregyházára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tucatszor riasztották a vihar miatt a tűzoltókat kedden este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol

vízeltávolításhoz, kidőlt fákhoz, elakadt járművekhez, valamint villámcsapás miatt leborult kéményekhez és kigyulladt tetőszerkezetekhez vonultak. Jellemzően, a hirtelen lezúduló csapadék okozott gondokat, elsősorban garázsokat, pincéket öntött el a víz.

Nyíregyházán, több helyen, ahol az épületekben lévő berendezési tárgyakat és kazánokat veszélyeztetett, így a Bethlen Gábor, a Báthory, a Galamb, a Kótaji, a Rákóczi, az Alkotás és Szélsőbokori, valamint a Fészek, a Fürj illetve a Liliom utcákban - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Több helyen villám csapott a lakóházak kéményébe, a tűzoltóknak a megsérült füstelvezetőknél Tiszaszalkán az Arany János utca egyik lakóházánál és Nyíregyházán, a Dobsina utcában kellett a veszélyes épületdarabokat eltávolítaniuk.

Baktalórántházán egy lakóház tetőszerkezete gyulladt ki kedden este a Petőfi közben, míg Nagydoboson a Fő utcában. Több elakadt járművet is ki kellett menteni a víz fogságából Nyíregyházán, így a Bessenyei téren, valamint a Fészek utcán, az útra borult fák pedig több helyen okoztak forgalmi akadályt a szabolcsi megyeszékhelyen, így a Bethlen Gábor és a Víz utcákban, valamint a Rákóczi utcán egy nagyméretű fenyő villanyvezetékre és egy lakóházra szakadt, míg a Kórház utcán egy lakossági gázcsonkot rongált meg egy kidőlt fa.

Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt tette hozzá a szóvivő. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mellett Ibrányból, Kisvárdáról, Újfehértóról, Nagykállóból, Mátészalkáról, Baktalórántházáról és Hajdúnánásról is érkeztek egységek a műszaki mentésekhez.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés