Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló kegyetlenség. Utcára mennek a kutyákért Nagycserkeszen

| 2017. 06. 13. | 15:04:00
A nyíregygházi szurkolók állatkínzásért letöltendő börtönbüntetést követelnek.
Sokkoló kegyetlenség. Utcára mennek a kutyákért Nagycserkeszen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogokat az állatoknak, letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak - ezt követelik azok a szurkolók, akik június utolsó vasárnapjára demonstrációt hirdettek. Mint felhívásukban írják,

megelégelték, hogy semmi nem történik itthon az állatok védelmében, s hogy tehetetlenül kell szemlélniük, amint újabb és újabb állatkínzó ússza meg a felelősségrevonást, ezért utcára mennek.

A Szurkolók az állatkínzás ellen néven Facebookon szerveződött csoport utcai demonstrációkkal azt szeretné elérni, hogy a törvény sokkal nagyobb szigorral járjon el az állatkínzókkal szemben.

"Sokszor elhangzott, hogy valamit tenni kellene, valamit csinálnunk kell, hallatnunk kell a hangunk, hiszen az nem lehet, hogy egy ilyen erős közösség csöndben tűri ezt. A közelmúltban már érezni lehetett, hogy valami elkezdődött, valami nagy dolog van készülőben, hiszen megszületett a Fradi Dog Rescue, és egyre több táborról lehetett hallani, hogy bár névtelenül, de komolyan kiveszi a részét az állatvédelemből" - írják felhívásukban a nyíregyházi szurkolók, majd így folytatják:

Aztán Fülöp halálával végleg betelt a pohár! Sokunkat szó szerint sokkolt az a kegyetlenség, ahogy egy újabb élőlényt megkínoztak, megnyomorítottak, végül meggyilkoltak, s attól tartunk, ha tovább tűrjük ezt, ha nem kapnak az illetékesek egy határozott jelzést, hogy ELÉG VOLT, akkor tovább folytatódik ez a tendencia, s továbbra is büntetlenül megúszhatja bárki, akinek éppen állatokat támad kedve lemészárolni - áll a felhívásban.

Sok "ha" lenne még, de elég volt! Elég volt a HALOGATÁSBÓL, elég volt a MÉSZÁRLÁSOKBÓL, elég volt a TÉTLENSÉGBŐL! Aki valóban tenni akar valamit az állatokért, vagy csak egy gyertyát gyújtana Fülöpért, az tartson velünk most, és mutassuk meg, hogy mennyien tudunk összefogni egy jó ügyért! Kérünk minden szurkolót, klubhovatartozástól függetlenül, hogy tartson velünk június25-én vasárnap Nagycserkeszre egy demonstrációra, hallassuk a hangunk, és gyújtsunk meg egy gyertyát azon a helyen, ahol Fülöp hónapokig szenvedett!

Bár a kezdeményezés a szurkolóktól indult, nem csak szurkolókat várnak a békés demonstrációra: állatbarátokat, állatvédő szervezeteket, minél több embert, mert úgy vélik, akkor lesz sikeres ez a megmozdulás, ha példátlan visszhangja lesz a hazai, s talán a külföldi sajtóban is.

  • Találkozó: Nyíregyháza, Tesco parkoló 12.30 - 13.15 
  • Demonstráció: Nagycserkesz 14.00 - 16.00
  • A szervezők azt kérik, fekete pólóban vagy felsőben érkezzen, s hozzon magával egy gyertyát!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés