Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távvezetékeket szaggatott le a szél Szabolcsban

| 2017. 06. 24. | 14:41:00
Viharkárok Nyíregyházán és megyeszerte.
Távvezetékeket szaggatott le a szél Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leszakadt vezetékekhez és faágakhoz, valamint útra, vagy épületre dőlt fák eltávolításához riasztották a tűzoltókat pénteken napközben a reggeli órákban az átvonuló vihar miatt.

Villám csapott egy 22 kilovoltos távvezetékbe pénteken reggel Nyíregyházán, a Fácán utcában, ahol a vezeték leszakadt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig.

Hasonló feladat adott munkát a kisvárdai tűzoltóknak, miután egy nagyfeszültségű trafó felett az áthidaló porcelán füstölt Komorón, a Dózsa György utca végén.

Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcában egy nagyméretű faág hasadt le, amely egy lakossági elektromos bekötővezetéket elszakított, majd a kerékpár valamint közútra zuhant. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és gépezetes tolólétra segítségével avatkoztak be.

Szintén nagyméretű fa borult az úttestre a reggeli órákban a 4-es számú főúton, a 270-es kilométernél, Nyíregyháza közelében, de a Kemecsei úton is a leszakadt ág rongálta meg a villamos vezetéket, illetve Demecserben, a Berkeszi úton is nagyfeszültségű villanyvezetéket szakított le a szél, ahol 17 háztartásban maradtak átmenetileg áramszolgáltatás nélkül, itt az önkéntes tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez.

A szabolcsi megyeszékhelyen, a Szállás utca egyik lakóházára szakadt egy nagyméretű fenyőfa, amely szintén egy légkábelt rongált meg, míg Napkoron egy melléképületre hasadt egy fűzfa ága, de hasonló esethez riasztották a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat is a város, Család utcájába.

Több helyen forgalmi akadályt okoztak a kiborult fák, így Nyírbogáton, Nyíregyházán, Újfehértón, valamint Magyon és Nyírbátor és Nyírgyulaj között is, ahová a tűzoltók segítségét kérték.

A viharos szélben megdőlt egy kémény Bökönyben, a Makerenkó utcában, ahol a veszélyes építőanyagok eltávolítása miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés