Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vet, permetez, kapál, tüzet olt a gyönyörű autószerelő

| 2017. 06. 09. | 09:59:00
Nagykállói a legszebb gazdász!
Vet, permetez, kapál, tüzet olt a gyönyörű autószerelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egycsapásra híres lett a nagykállói Haklik Melinda, miután megnyerte 2017-es Gazdász Szépe versenyt. A Jóska Bátyám nevű Facebook-oldal által kiírt pályázatra negyvenen jelentkeztek az országból, közülük a nagykállói lány kapta a legtöbb szavazatot.

Melinda a barátai unszolására jelentkezett a versenyre, és nagy volt az öröm, amikor megjött az eredmény: 1034 szavazattal ő lett a győztes. Szerényen jegyzi meg: sokat köszönhet motoros barátainak, akik nagyon összetartók, biztos benne, hogy rengetegen voksoltak rá.

A lány családja generációk óta mezőgazdasággal foglalkozik, természetes számára a mezőgazdasági munka. Vet, permetez, kapál. És persze kicsi kora óta rajong a gépekért.

– Amint lehetett, jogosítványt szereztem: 2005-ben előbb kismotorból, majd 2008-ban nagymotorból – mesélte el a Szabolcsihírnek a Gazdász Szépe, majd hozzátette: mindig is fiús lány volt – ebben édesanyjára ütött, aki a mai napig robogóval jár –, érdekelték az autók. Nyolcéves korában vezetett először mezőgazdasági gépet.

Ezek után nem csoda, hogy autószerelő lett. Elárulta: az egész iskolában ő volt az egyetlen lány Nagykállóban ezen a szakon. Amint befejezte a tanulást, Mátészalkán autótechnikus végzettséget szerzett. Szerinte sokkal izgalmasabb az élet egy autószerelő műhelyben, mint nyolc órát ülni egy hivatalban.

Imádott szakmáját azonban sajnos, kénytelen volt feladni, ugyanis két éve motorbalesetet szenvedett. Azóta fél vesével él, ki kellett venni a lépét is. Nem emelhet nehéz dolgokat. Habár a mezőgazdasági munka sem könnyű, de ott nem kell olyan nehéz dolgokat emelnie, mint autószerelőként például váltót.

Az autó azonban nem marad ki teljesen az életéből: ha ideje engedi, autóversenyeken szívesen áll rajthoz. Az idei év ugyan kimaradt, mert járművét javítás miatt teljesen szét kellett szedni, de jövőre folytatja a rallyt. Sőt, nagyobb járműre vált. B-kategóriás jogosítványa mellé traktorra már megszerezte az okmányt, a napokban pedig elkezdett egy újabb tanfolyamot, melynek végén „C+E” kategóriás jogosítványt szerez, mellyel már kamiont is vezethet. Azt mondja, mivel a téli időszakban nincs munka a mezőgazdaságban, bekapcsolódik a belföldi árufuvarozásba.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés