Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem 1139 új arccal gyarapodott

| 2017. 07. 27. | 12:10:00
Egyelőre! Hamarosan indul a pótfelvételi eljárás.
A Nyíregyházi Egyetem 1139 új arccal gyarapodott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Intézményi szempontból eredményesnek mondható a 2017-es felvételi eljárás, a Nyíregyházi Egyetemre 1139 fő nyert felvételt, így a vezetőség által kijelölt úton halad az intézmény”

– emelte ki Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese, a 2017-es jelentkezési adatok nyilvánosságra hozatalát követően.

A legnépszerűbb szakok

2017-ben az intézményben a legnépszerűbb szak az óvodapedagógus volt, összesen 128 fő nyert felvételt. További sikeres alapképzési szakokat lehet kiemelni: a programtervező informatikus szakra 72, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a sport- és rekreációszervezés alapképzési szakokra 71-71 fő nyert felvételt. Nagy létszámmal indul az új közösségszervezés alapképzési szak is, 46 fő nyert felvételt a meghirdetett szakirányokra.

Különösen népszerű osztatlan tanári szakok: testnevelő tanár, történelem tanár és állampolgári ismeretek tanára, angol nyelv és kultúra tanára, ezt követi a „középmezőnyben” a magyartanár, földrajztanár és ének-zene tanár.

A tanári mesterképzésben az angol nyelv és kultúra tanára után az informatikatanár, és matematikatanármutatkozott a legnépszerűbbnek, de kiemelkedik mutatójával a mérnöktanár szak is.

Indul a pótfelvételi eljárás

Az idei pótfelvételi eljárásra – a tavalyihoz hasonlóan – szintén kizárólag elektronikus formában lehet jelentkezni a www.felvi.hu honlapon regisztrációt követően. Ennek határideje: 2017. augusztus 7.

A diplomások számára kínált szakirányú továbbképzésekre már fogadja az intézmény a jelentkezéseket, jelentkezési határidő 2017. augusztus 21. További információk a  www.nye.hu honlapon találhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés