Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A présgép és a konténer közé szorult...

| 2017. 07. 13. | 16:22:00
... ezt a szituációt gyakorolták a tűzoltók.
A présgép és a konténer közé szorult...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján csütörtök délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett a Bonduelle Central Europe Kft. Nyírszőlősi telephelyén a szolgálatban lévő állománynak - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Elsőként a létesítmény szakemberei helyismereti foglakozás keretében megismertették az állománnyal a telephely sajátosságait, így megtekintették a közművek kizárásának helyeit, az ott tárolt anyagokat és a technológiai folyamatokat.

Ezt követően a műszaki mentésre épülő feladatot hajtottak végre az állomány tagjai. Az elképzelt szuituáció szerint

karbantartás közben egy ott dolgozó a présgép és a konténer közé szorult.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az emelőpárna használatával álltak neki a feladatnak. A konténert két-két emelőpárna segítségével megemelték, a konténer alá görgőket tettek, majd a présgép és a konténer eltávolításánál szintén a Vetter párna segítségét vették alapul. Ez a különleges eszköz sűrített levegővel működik, amely a levegő hatására térfogatát jelentősen megnövelve képes nehéz tárgyakat megemelni, illetve rövid idő alatt nyomóerőt kifejteni.

A gyakorlat végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés