Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kipingálták már a zöldségpiacot is

| 2017. 07. 11. | 13:45:00
Ezek a művészetisek mindent lefestenek
Kipingálták már a zöldségpiacot is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vásártér kerítését már kifestették, most a Búza téri piacot piingálták ki a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai. Kacagó dinnyék, mosolygó paradicsomok köszönnek vissza az oszlopokról.

Befejeződött a Búza téri piac hátsó részének dekorálása. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai élénk fantáziával és lelkesedéssel festették újjá a piac nyitott területét.

A Tokaji úton található Vásártér 200 méter hosszú kerítését már korábban új színekbe öltöztette 86 diák 16 segítő kolléga segítségével – mondta el a Szabolcsihírnek László Rita. Az intézmény képző- és iparművészeti tagozatának vezetője hozzátette: a piac tíz tartóoszlopának megújításán öt diák munkálkodott.

Azt is elárulta: mindkét projekt elnyerte a nyíregyházi lakosok tetszését. A tartóoszlopok a piaccal kapcsolatos dolgokat ábrázolnak, mint például gyümölcsök-zöldségek, különböző termékek, vásárlók, mindez egy humoros dizájnnal és a tanulók képzelőerejével ötvözve.

A program egy pályázat keretein belül valósult meg, melyet Csonkó Panna harmadéves grafikus szakhallgató nyert meg az iskola számára.

A dekorálás kedden minden bizonnyal véget ér, két hét kitartó munka eredményeképp pedig a diákok által készített művek remélhetőleg még hosszú ideig színesítik a piac területét és az emberek hangulatát.

Gáspár Dániel

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés