Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy durranásra készülnek a Zrínyiben

| 2017. 07. 10. | 16:58:00
Az összes volt diákot is várják a 100 éves gimibe.
Nagy durranásra készülnek a Zrínyiben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öregdiákjait hívja-várja vissza az alma mater 100. születésnapjára a Zrínyi Ilona Gimnázium. A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumot 1917-ben alapították.

A 2017-18-as jubileumi tanévünkkel a nagy elődök előtt úgy szeretnénk tisztelegni, hogy közben megalapozzuk az eljövendő 100 évet is – mondta el a Szabolcsihírnek Huszárné Kádár Ibolya igazgató.

A szeptemberben kezdődő tanévben több programelemmel is készülnek. Ezek közül néhányat emelt ki az igazgató.

  • Rögtön a tanév elején, szeptember 30-án öregfiúk kézilabda találkozót rendeznek, melyet családi nappal kötnek egybe.
  • Október 26-án jubileumi díszünnepség keretében „öregdiák” ballagás lesz
  • December 16-án Karácsonyi ZIG-Singers koncert a kettős jubileum, az iskola száz, a kórus alapításának 30. évfordulója alkalmából.
  • 2018. február 10-én megrendezik a 100 éves bált.

Az tervezzük, minden hónapban megszervezzük az ún. Zrínyis Akadémia előadását, melyre kutatókat, tudósokat, művészeket szeretnénk visszahívni az alma materbe – folytatta Huszárné Kádár Ibolya, hozzátéve: galériánkban kiállításon mutatkoznak be a Zrínyiből induló alkotóművészek. A 12. évfolyamon lévő életvitel órákra szintén visszavárnánk érdekes, példaértékű karriert befutott „öregdiákokat”.

Felelevenítik a ’60-as ’70-es évek legendás közös, zrínyis kirándulásait – amelyekre az akkori öregdiákok még bizonyára emlékeznek -, egynapos látogatást tesznek Kassán, hogy megkoszorúzzák az intézmény névadójának síremlékét.

Pályázatokkal, háziversenyekkel szeretnék megmozgatni a jelenlegi zrínyis tanulókat is. Az iskola honlapján létrehoznak egy adatbázist, ehhez elindították a gyűjtést: www.zrinyinyh.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés