Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsés ember: hobbija a hivatása

| 2017. 07. 12. | 16:07:00
Apja fia, nyomdokaiba lépett.
Szerencsés ember: hobbija a hivatása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonhét évesen kapta meg első szakmai elismerését, az innovációs pályázatok egyik legkiemelkedőbb nívóját, a dr. Balogh Imre nevével fémjelzett aranygyűrűt Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főelőadója, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársa, aki a multifunkciós hevederről készített tanulmányt a 2017-es pályázati kiírásra.

Gábor igazi tűzoltó, aki minden szabadidejét is a szakterületnek szenteli, ha nem itthon, akkor külföldön keresi meg a bajtársakat. Számtalan helyről gyűjtött tűzoltósisakokat, amelyeket kiállításon hamarosan a nagyközönség számára is bemutat. Egyébként már bölcsődébe is a nyíregyházi tűzoltóság szomszédságába járt, hiszen édesapja is tűzoltó. Miután 2011. szeptember elsején felszerelt még egy hónapot dolgozhatott édesapjával, aki ezt követően nyugdíjba vonult.

A család legfiatalabb gyermeke a tűzoltók között nőtt fel, és számára, ahogy ő fogalmaz hobbija, a hivatása. Számos helyen, így Ausztriában, Svájcban és Lengyelországban, legutóbb, pedig Dániában szakmai úton is gazdagodott tapasztalatokkal, de sportolóként is több elismeréssel büszkélkedhet, így a lépcsőfutás területén gyűjtött be serlegeket.

Gábor a tanulmányairól szólva elmondta: a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemén előbb védelmi igazgatási vezető szakon, majd egy átképző keretében tűzvédelmi szervező végzettséget szerzett.

Az idei esztendő pedig kiemelkedő az életében: bezsebelhette az első szakmai elismerést, miután a sorrendben tizenhetedik Dr. Balogh Imre Emlékpályázaton, a multifunkciós heveder hazai alkalmazásának lehetőségeiről szóló tanulmánya a legjobb helyezést érte el.

„Egy újabb svájci bicska az állomány zsebében”- röviden csak így jellemezte a megálmodott, többfunkciós eszközt Dombrády Gábor, aki röviden elmondta, hogy a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egyik előadásán – ahol érintették a területet – határozta el, hogy jobban beleássa magát a témába. Összességében olyan eszközt álmodott meg, amely biztosítani tudja a tűzoltók számára, hogy a mindenre használható kellék képes legyen, akár a beavatkozó állomány mentésére is egy-egy helyzetben.

A kreativitásra épülő pályázat aranygyűrűt ért, a fiatal főhadnagy éppen szolgálatban volt, amikor értesítették, hogy az ő pályamunkáját találta legérdekesebbnek a zsűri.

Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés