Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb jó hír a bringásoknak!

| 2017. 07. 11. | 15:13:00
Új összekötő épül.
Újabb jó hír a bringásoknak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn már gyanús volt a nagy mozgás a Korányi-Kemecsei út vasúti átjárójánál, s mert kedden már ásás nyomait is láttuk, meg is kérdeztük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, vajon mi épül. Nem titkoltuk, hogy reményeink szerint járda...

És igen!!!

Az említett helyszínen járdát (azaz gyalogutat) és kerékpárutat is építünk. Az önkormányzattal közös projekt keretében a gyalog- és kerékpárút hiányzó szakaszainak megépítését, továbbá vasúti keresztezések, átvezetések kiépítését végezzük - közölte a Szabolcsihír érdeklődésére a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

"A kerékpárutat is csatlakoztatjuk a meglévő peronhoz, illetve térvilágítást is kiépítünk az átjáró környezetében. A peron részleges átalakítására is sor kerül az új elrendezésnek megfelelően. A kerékpárút kialakítása kapcsán a forgalomtechnikai feladatok (felfestés, kitáblázás, stb.) az önkormányzat feladata" - áll a szerekesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az út egyben gyalogos és kerékpárút is lesz, ennek megfelelő szélességgel készül az útszakasz és a vasúti átjáró is. A szükséges, ideiglenes üzembe helyezés július 22-én várható. A hatósági forgalomba helyezésre később lehet számítani, de a kerékpárút az ideiglenes forgalomba helyezéstől használható lesz - tudtuk meg a jó hírt.

 

 

Ez a kép a zebra átadásakor készült (Archív felvétel)

Egyre többen érkeznek Sóstóra vonattal, sokszor iskolai osztályok, gyermekcsoportok kelnek útra, hogy a záhonyi személyvonatról leszállva gyalog folytassák az utat az állatkparkba vagy a strandra. Eddig meglehetősen méltatlan körülmények között, sokszor bukdácsolva tették meg az utat a Vadász közelében lévő állomástól az önkormányzat által 2014-ben megépített gyakogátkelőig. Most viszont a le-felszállás, a vonatok megközelítése is biztonságosabbá válik, ráadásul a Korányi úti bicikliutat is összekötik a zebrával. 

További képek a galériában

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés