Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varázslatos PánPéter

| 2017. 07. 17. | 12:37:00
A trió Kisvárdán, a L.E.S.Z. Feszten is remekelt.
Varázslatos PánPéter
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza tele van tehetséges fiatalokkal. Legyen szó sportolókról, zenészekről, kiváló tanulókról, vagy olyan emberekről, akik valamilyen téren adottságaikkal kiemelkedőt alkotnak.

Zenészekből és együttesekből akad bőven, néhány banda éppen feltörekvőben, mint például a Black Stage, a Szabadon, vagy éppenséggel a PánPéter.

Utóbbi a napokban adott nagyszerű koncertet Kisvárdán, a L.E.S.Z. Feszten. Tagjaival - Dömötör Sándorral, Vilmányi Gáborral, Teremi Dáviddal - beszélgettünk sikerekről, jövőbeli tervekről.

Mikor alakult a zenekar? Korábban ismertétek egymást?

Már régóta barátok vagyunk, játszottuk más-más formációban, de ezt az együttest nagyjából két éve alapítottuk meg. Öten kezdtük, mostanra hárman maradtunk.

Hogyan osztjátok meg a munkát egymás között?

Egy jól bevált módszer alapján készítjük a dalokat. Teremi Dávid írja általában a dalokat, szerkezetileg közösen eligazítjuk egymást, aztán írunk rá egy szöveget, vagy éppen fordítva, ez változó. Leggyakrabban azonban ő áll elő egy ötlettel, utána pedig mind a hárman hozzáteszünk egy keveset, így áll össze egy PánPéter dal.

Mit szeretnétek a zenével átadni a közönségnek, hallgatóságnak?

A szövegeinkkel a saját korosztályunknak próbálunk kedveskedni, emellett a PánPéter inkább egy "buli zenekar", vagyis leginkább az esti időszakot próbáljuk megcélozni és a fiataloknak inkább egy lazább hangulatot szeretnénk teremteni, mintsem egy koncertet.

Legutóbb a LeszFeszten való fellépésetek nagy sikert aratott. Hogyan tovább?

Nagyon nem is kell messzire menni, körülbelül két hét múlva játszunk majd Csornán, Soprontól pár kilométerre, amihez majd át kell utazni az országot. Utána itt Nyíregyházán, a Sörfesztiválon, augusztus ötödikén Sóstón. Az ősz még tervezés, egyeztetés alatt.

Mi a legkedvesebb emléketek az elmúlt két évről?

Az egyik legkiemelkedőbb az volt, mikor néhány hónapja lejátszották az egyik számunkat, név szerint a „Minden Közepén” című dalunkat a Petőfi rádióban, valamint a tavalyi L.E.S.Z. Feszten való fellépés, amikor minden összejött: nagyon sokan voltak, az időpont és az időjárás is megfelelő volt.

Gáspár Dániel

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés