Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Anarcson gyakorlatoztak

| 2017. 08. 24. | 12:04:00
Újabb településen végeztek gyakorlatot a tűzoltók.
Anarcson gyakorlatoztak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ellenőrző gyakorlatot tartott szerdán este a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka az éves gyakorlatterv alapján az Austria Juice Hungary Kft. anarcsi létesítményében. A gyakorlaton a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók vettek részt - mondta el a katasztrófavédelem szóvivője a Szabolcsihírnek.

 

A szituáció a következő volt: a létesítmény egyik raktárában egy elektromos targonca kigyulladt, a lángok átterjedtek az ott tárolt raklapokra és törkölyre. A targoncát vezető személy a csarnokban elhelyezett kézi tűzoltó készülékkel megkezdte a tűz oltását, azonban a gyorsan terjedő tűz során a helység megtelt füsttel és a belélegzett füst miatt rosszul lett és az épületben rekedt.

Az ellenőrző gyakorlaton az állomány felvette a kapcsolatot a helyi szakemberrel, majd a mentési csoport hőkamera használatával, sugár biztosítása mellett kimentette a bent rekett személyt. Az egységek több oltósugarat és egy létrasugarat használtak, valamint gondoskodtak az épület átszellőztetéséről is.

A gyakorlaton részt vett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, parancsnok-helyettese, a záhonyi őrsparancsnok és a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője.

A parancsnok értékelését követően, Urr Tamás tűzoltó ezredes a gyakorlat végrehajtását megfelelőre minősítette.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés