Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lecsapott a vihar Szabolcsra is

| 2017. 08. 07. | 10:13:00
Villanyvezetékeket szakított le a szél
Lecsapott a vihar Szabolcsra is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Villámlással, mennydörgéssel kora este érkezett meg a vihar Szaholcs-Szatmár-Beregbe is. Nyíregyházára hatalmas mennyiségű csapadék zúdult le, és szinte hajnalig folymatosan esett.

Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjének összefoglalója alapján több helyen vezetékeket rongált meg a vihar.

Leszakította a szél a villanyvezetéket vasárnap este Nagykállóban, a Geszterédi úton, az elektromos szikrától pedig az alatta lévő száraz fű begyulladt. A helyi önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig, majd a hálózat áramtalanítását követően egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Az átvonuló vihar miatt tíz esetben riasztották a tűzoltókat vasárnap estétől, hétfő reggelig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol jellemzően leszakadt ágak és kidőlt fák eltávolításához vonultak.

Leszakadt a villanyvezeték egy nyíregyházi családi háznál, miután az udvaron található nagyméretű fa több ágát hasította le a viharos szél az esti órákban, az Igrice utcában.

A város hivatásos tűzoltói értesítették az áramszolgáltatót, majd dugólétra és kéziszerszámok segítségével távolították el a megsérült ágakat.

Hasonló eseménynél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a Nagycserkeszhez tartozó Vadasbokorban, illetve a szabolcsi megyeszékhelyen a Westsik Vilmos utcában. Az úttestre dőlt fák több helyen a közlekedést akadályozták, így a 36-os számú főúton, Nagycserkesz közelében, a 41-es számú főúton pedig Nyírmada közelében. Nyíregyházán hasonló esemény felszámolásához vonultak a tűzoltók a Család utcára, de Gávavencsellő közelében és Dombrádon is a forgalmi akadály megszüntetése adott feladatot.

Gépkocsira szakadt egy nagyméretű fa ága az éjszakai órákban Nyíregyházán, a Fazekas János téren, ahol a város hivatásos tűzoltói kézi erővel távolították el az ágat, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés