Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltók az iskolában

| 2017. 08. 23. | 15:19:00
Gyakorlatot tartottak a Szarvas utcán.
Tűzoltók az iskolában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán délelőtt ellenőrző gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményében, Nyíregyházán, a Szarvas utcán - közölte a Szabolcsihírrel a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője.

Az elmúlt hetekben mindhárom szolgálati csoport helyismereti gyakorlat keretében megismerte az oktatási intézmény sajátosságait. A szerdai ellenőrzésen egy feltételezett helyzetben kellett az elsajátított ismereteket alkalmazniuk az tűzoltóknak. A feladat az volt, hogy az iskola harmadik emeletén az egyik helységben tűz ütött ki, és a szinten rekedt két diák.

Az tűzoltócsoport egy része mentési csoportot alakított, akik egy védősugár mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt tanulók felkutatására indultak, miközben az épületen kívül pedig a tolólétra segítségével a magasban egy vízágyú is készen állt az oltásra.

Az ellenőrző gyakorlat célja a speciális oktatási intézet területén a tűzoltók együttműködése és a dolgozók gyakorlata, valamint az elsajátított elméleti és szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása volt.

A feladatok végrehajtását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője, valamint a nyíregyházi tűzoltóparancsnok és a helyettese ellenőrizte, majd Pócsik Zoltán tűzoltó ezredes kiválóra értékelte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés