Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tuzsér: megkezdték a veszélyes anyag megsemmisítését

| 2017. 08. 01. | 18:29:00
Speciális csoport érkezett Németországból.
Tuzsér: megkezdték a veszélyes anyag megsemmisítését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden délelőtt megkezdték a Tuzsér és Komoró között múlt héten balesetet szenvedett tartálykocsiban még benne lévő maradék anyag helyszíni megsemmisítését. A munkálatok sem a környezetre, sem a lakosságra nem jelentenek veszélyt - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

A helyszínre kedden reggel megérkezett Németországból a balesetet szenvedett járművet üzemeltető szállítmányozó cég által megbízott speciális csoport, majd telepítették a megsemmisítéshez szükséges égető berendezést.

 

A munkálatokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók daruval segítették., majd a berendezést beüzemelték. A szerkezet olyan technológiai eljárással működik, amelynek során csaknem ezer Celsius fokon elégetik a tartányban még bent lévő etilén-oxidot, a művelet során semmilyen káros anyag nem kerül a levegőbe. Ezzel együtt a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan ellenőrző méréseket végez, a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók pedig az égető berendezés környékét biztosítják. Az anyag helyszíni megsemmisítése várhatóan szerdán este fejeződik be, az eljárás a vasúti forgalmat nem akadályozza és lakosságvédelmi intézkedést sem tesz indokolttá.

A szabályok szerint abban az esetben, ha a baleset során nem kerül veszélyes anyag a környezetbe, annak átfejtéséről és elszállításáról a szállítmányozó cégnek kell gondoskodnia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés