Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ültessen fát a gyerekének!

| 2017. 08. 16. | 15:53:00
Nyíregyházi szülők jelentkezését várják.
Ültessen fát a gyerekének!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén is lehet jelentkezni az Újéletfa elnevezésű programra Nyíregyházán. A NYÍRVV facsemetét ajándékoz a 2016. július 31. és 2017. július 31. között született gyermekek családjainak.

Az akciót négy évvel ezelőtt indították el, felelevenítve a régi hagyományokat. Eddig mintegy 200 fát ültettek el a Kertvárosban, a program évről évre sikeresebb.

Szabó Edina, a városüzemeltető társaság sajtóreferense elmondta: „Az akció kapcsolódik a társaság zöldfelület-fenntartási munkáihoz, de jelképezheti a gyermekek szülőföldhöz való kötődését, az ember és a természet együttélését, öröm nézni, ahogy két kis élet együtt felcseperedik.

Az akció nagyon népszerű a városlakók körében. Az induláshoz képest tavaly már csaknem négyszer annyi fát ültettek, így tavaly már új helyszínt is kellett keresni. Idén már az új ligetbe, a kertvárosi Búvár utcánál ültetik a facsemetéket.

2015-ben csaknem ötvenen, tavaly mintegy 75-en vettek részt az akcióban.

Most azoknak a jelentkezését várják, akiknek gyermeke 2016. július 31. és 2017. július 31. között született. A részvételhez szükség van a gyermek születési anyakönyvi kivonatának és lakcímkártyájának másolatára, és ki kell tölteni egy adatlapot, mely a NYÍRVV honlapjáról tölthető le. A facsemetéket térítésmentesen biztosítja a társaság, az üzletés előreláthatóan szeptember végén, október elején lesz a Kertvárosban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés