Hirdetés

A Nyírségből a Hajdúságba - örökségtúra indul!

mti

2017.09.13. 15:52

A Nyírségből a Hajdúságba - örökségtúra indul!
(Fotó: illusztráció)

A legszebb épített örökségeket keresi fel a túra.

Hirdetés

A Nyírség és a Hajdúság legszebb épített örökségeit keresi fel a kerékpáros túra, amelyet a kulturális örökség napjai alkalmából rendeznek szombaton. A résztvevők Nyírbátorból indulnak, ahol először Magyarország legszebb késő gótikus, reneszánsz és barokk stílusjegyeket őrző emlékeit, a nyírbátori református és a minorita templomot nézik meg

- közölte a szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft..

A program szerint a nyírbátori emlékhelyek és a nyírmihálydi református templom megtekintése után Nyíradony határában lévő Gúti-erdő közepén fekvő román kori templomrom lesz a következő megállóhely, majd a nyíracsádi református templom falképeit csodálhatják meg a túrázók. Az örökségtúra utolsó állomása a "kálvinista Róma", azaz Debrecen lesz, ahol a reformáció legszebb magyar emlékeivel és történéseivel ismerkedhet meg a kerékpáros csapat a református nagytemplom- és múzeum falai között.

A túrán ingyenes az idegen- és túravezetés, valamint kerékpáros szervízszolgáltatást is biztosítanak a szervezők. A rendezvényhez kiállítás is kapcsolódik: a reformáció ötszázadik évfordulójának jegyében Nyírbátor főtéren megtekinthető lesz a Középkori templomok útja című tablósorozat.

Nyírség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés