Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dehogy kicsi a világ! 22 év után találtak egymásra a testvérek

| 2017. 09. 22. | 11:01:00
Budapesttől Borsod megyéig, és a Facebookon át két szívig...
Dehogy kicsi a világ! 22 év után találtak egymásra a testvérek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy újszülött sokkal gondoskodóbb szülőket, odaadóbb, főként felelősségteljesebb anyát érdemel, mint amilyen Georginának és Szandrának jutott. Az apát az alkohol vitte távol a normális értékrendtől, és ezzel párhuzamosan az anya alól is kicsúszott a talaj, ezért a Budapesten született Georginát a Borsod megyei Vattán élő nagyszülőkre bízta, akik halála után a nagynéni nevelte tovább a kislányt. Mikor elég éretté vált hozzá, a szülők feladatát lelkiismerettel ellátó rokonok elmondták Georginának, hogy van egy – szintén a fővárosban született – húga, aki születése után csecsemőotthonba került, ahonnan egy kedves pár vette magához. Georgina és Szandra azonban sosem találkoztak – a kisebbik lány egyszerűen kikerült a rokonok, az ismerősök látóteréből. Azóta 22 év telt el.

Mindketten felnőttek, Georgina 26 éves, Budapesten él. Korábban is kereste már a nála négy évvel fiatalabb Szandrát, mindeddig eredménytelenül. A napokban azonban rászánta magát, hogy a Facebook erejét hívja segítségül: néhány személyes adat alapján kérte, hogy jelentkezzen, aki tud valamit a testvéréről. Egy fél ország drukkolt neki. Megannyi biztatás után és megosztást követően volt, aki tudott. Szandra előkerült. Nevelőszülőknél él Borsod megyében, mint kiderült, a Facebookon még közös ismerősük is van Georginával. Azóta beszéltek telefonon, hamarosan találkozni is fognak. Több mint két évtizedet kell behozniuk.

Georgina egyelőre óvja a húgát – mindössze annyit tudtunk meg, hogy a kezdeti megpróbáltatások ellenére szerencsére mindkettejük sorsa jól alakult. Ami pedig a posztolt látva látszik: szinte azonos vonásokkal rendelkeznek. Testvérük őket követően nem született, édesapjuk hat évvel ezelőtt meghalt, édesanyjukról semmiféle információjuk nincs. Ketten vannak egymásnak.

Lélekemelő történet ez arról, hogy a kötődések fölött gyenge úr a távolság, ahogy a naptár lapjai is – se kilométerek, se a sűrű idő végül nem állhatott Georgina útjába, hiszen tudta, hogy Szandra valahol van, és hozzá tartozik. Lélekszaggató történet ez ugyanakkor egy emberpár hideg meghasonlásáról, akik valaha – bizonyára – szerették egymás, vártak két gyermeket, de egyiket sem vállalták. Az édesapát már felmenti az ég, az édesanya azonban itt van valahol. Talán látja ezt a fotót, és magában elmondja az elmondhatatlant.

Bereczki-Csák Helga

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés