Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életet mentettek magyar rendőrök

| 2017. 09. 03. | 16:36:00
Fuldoklott és rángatózott a bolgár férfi.
Életet  mentettek magyar rendőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar rendőrök mentették meg egy bolgár állampolgár életét a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen - adták hírül a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n

A feleségével utazó férfi szombat délután öt óra körül lett rosszul, az átkelőhely ellenőrzési vonalától mintegy 100 méterre. Az asszony ekkor segítséget kért. A magyar rendőrök közt szolgálatot ellátó Jártass Tamás c. r. főtörzsőrmester és Szalai Henrik c. r. főtörzsőrmester - mint képzett elsősegélynyújtók - azonnal a helyszínre siettek, miközben a szolgálatirányító parancsnok kérte a román kollegáit, hogy értesítsék a mentőszolgálatot.

A járműhöz érve a rendőrök látták, hogy a férfi fuldoklik és a teste rángatózik. A légutait szabaddá tették, addigra azonban már nem lélegzett.

Azonnal megkezdték a szívmasszázst, melynek hatására a férfi keringése megindult és magához tért. A román mentőhelikopter megérkezéséig a magyar rendőrök a beteg mellett maradtak, állapotát felügyelték. A férfit fél óra múlva átvették a román mentősök, akik miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés