Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fantasztikus tanév vár a Zrínyire

| 2017. 09. 01. | 17:28:00
Százéves a gimi.
Fantasztikus tanév vár a Zrínyire
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A történelemben száz év egy szempillantás. Egy iskola életében száz év - maga a történelem.

A zrínyisek egy nagy család. Anyukák, lányaik, az ő lányaik és unokáik sok-sok generáción keresztül koptatták és koptatják ma is annak a nyíregyházi gimnáziumnak a padjait, amelyik épp a most kezdődött tanévben ünnepli századik születésnapját.

A Zrínyi Ilona Gimnáziumban péntek reggel tartották a jubileumi tanév megnyitóját. Az intézmény igazgatója, Huszárné Kádár Ibolya maga is zrínyis diák volt, majd az egyetem elvégzése után itt kezdte és folytatta tanári pályáját.

Az ő megnyitó szavaival kezdődött el a Zrínyi jubileumi tanéve, mely nemcsak a jelenlegi diákoknak tartogat meglepetéket és programokat, hanem a korábban itt érettségizetteknek.

Újra elindul a zrínyis vonat. Hagyomány volt ez még a hetvenes években is, mikor egyszerre szállt fel gimi összes diákja a nyíregyházi vasútállomáson, hogy aztán az ország valamelyik távoli pontján töltsön el néhány napot tanévkezdés előtt. Ezúttal Kassára visz az útja, ahol a diákok a névadó síremléke előtt róják le kegyeletüket.

Visszatérnek az iskola büszkeségei és újra fellép a legendás kórus, a ZIG Singers is. És akkor még csak a programok egy részét említettük.

Boldog szülinapot, Zrínyi!

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés