Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magukat is mentették a tűzoltók

| 2017. 09. 19. | 17:29:00
Kipróbálták a pszichikai akadálypályát.
Magukat is mentették a tűzoltók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves kiképzési terv alapján ezen a héten, hétfőtől szerdáig magasból mentési gyakorlatot szervez a szolgálatban lévő állománynak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kőlaposi raktár és kiképzőbázisán - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

A tűzoltók emellett birtokba vehették a frissen elkészült pszichikai akadálypályát.

A gyakorlat, oktatással kezdődött, ahol a magasból-mélyből mentés szabályairól, a betartandó biztonsági előírásokról, az alkalmazható mentési és kötési módokról kapott tájékoztatást az állomány.

Ezt követően az önmentést gyakorolhatták a három emelet magas mászó falon, ahol kötélbiztosítással ereszkedtek le a kilenc méteres magasságból.

A hármas hurok megkötését és az ön és társmentést is végrehajtotta az állomány, majd a frissen elkészült pszichikai pályán, az úgynevezett ketrecben, a labirintusban kellett végigmennie az állománynak teljes légzésvédelemben, természetesen csak a tapintásra hagyatkozhattak, hiszen a szemük be volt kötve, imitálva a sötét és füsttel telített épületeket.
A feladatok végrehajtását Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés