Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelíd fegyveresek Napkoron

| 2017. 09. 30. | 11:35:00
Országos korongvadász versenyt rendeztek.
Szelíd fegyveresek Napkoron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 29-én szervezte meg az országos korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napkori lőtéren. A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozók közül harmincegy sportvadász és sportlövő jelentkezett a felhívásra.

A rendezvényt Nagy József ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Kiemelte, az igazgatóság megyei szinten már többször rendezett korongvadász versenyt, ezért is örül neki, hogy idén már országos megmérettetésnek adhat otthont Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték tudásukat. A lövészek minimum tizenkettes kaliberű sörétes fegyvert, illetve maximum huszonnyolc gramm tömegű, két milliméternél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak a „vadászat” során. Összesen hét lőállásból kellett a lehető legtöbb korongot eltalálni a versenyzőknek, az egyes korongokra két lövést adhattak le. A lövések száma nem befolyásolta a végeredményt, csupán az érvényes találatok mennyisége.

Az összesítést követően mind az egyéniben, mind a csapatban indulók közül az első három helyezettet díjazták a szervezők. Mindkét kategóriában szoros volt a küzdelem, ugyanis a második és a harmadik helyezetteknél holtverseny alakult ki. Ebben az esetben szétlövéssel döntötték el, hogy ki a legjobb.

A verseny eredményei az alábbiak szerint alakultak.

Csapat kategória:

1.                  Dabas - 61pont
2.                  Szabolcs MKI - 56 pont
3.                  Monor - 56 pont

Egyéni kategória:
1.                  Valentyik Péter – Dabas - 22 pont
2.                  Borsándi Csaba – Alföldi Betyárok - 21 pont
3.                  Erdős Attila – Monor - 21 pont

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés