Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra termel a tiszavasvári horrorüzem

| 2017. 09. 07. | 12:51:00
Elhárultak a jogi akadályok.
Újra termel a tiszavasvári horrorüzem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hatósági vizsgálat ugyan még tart, de hétfőn 6 órától újra üzemel és szállít az a tiszavasvári húsfeldolgozó üzem, ahol súlyos hiányosságokat találtak.

Mivel pár nap alatt rendbe tették a kifogásolt dolgokat, jogilag nem volt akadálya, hogy újra működjenek - írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését.

A hatóság több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére kerül sor. 

A hvg.hu most arról ír, hogy Helik Ferenc, a hivatal kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője csütörtökön reggel több médiumban is elmondta:

az ismeretlen eredetű termékeket és a selejtként feltüntetett húst már megsemmisítették, a vizsgálat még folyamatban van, várhatóan több millió forintos bírságra számíthat a vágóhíd üzemeltetője, és a bérvágásra megbízást adó cég is.

Helik Ferenc elmondta azt is: a csirkehúst szállító szalag sebességéhez képest nagyon kevés alkalmazott dolgozott egyszerre. Magyarul túl gyorsan érkeztek a csirkék, amiket rakodni/csomagolni/felakasztani kellett volna, így egy idő után leömlött a földre – ezért álltak gyakorlatilag térdig csirkében a munkások.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés