Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikából jön a tej Szatmárba, Beregbe

| 2017. 10. 05. | 14:11:00
Nagy segítség ez közel 500 családnak.
Amerikából jön a tej Szatmárba, Beregbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élelmet tenni az asztalra számos családnak egyre nagyobb gondot jelent. Az Amerikai Egyesült Államokban alapított Amerikai Ház Alapítvány non profit társaság a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki céljául - írja a Hármashatár.hu.

Az alapítvány két alapvető élelmiszer,

a tej és a kenyér finanszírozását vállalta Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye jelenleg tizenhárom településén, a vásárosnaményi térségben (Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Gemzse, Gulács, Ilk, Jánd,  Lónya, Mátyus, Pusztadobos, Tiszaadony, Tiszavid, Tiszakerecseny,), kb. 460 család számára.

Az Amerikai Ház Alapítvány jóvoltából december 31-ig hetente 1805 kg kenyeret és 3610 liter tejet osztanak ki a térségben élő rászorulók számára. A programban résztvevőknek több feltételnek kellett megfelelniük.

aaaaa

Az adomány mennyisége a család összetételtől függ, az adományozás a vásárosnaményi térség meghatározott településein a helyi önkormányzatok, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt együttműködésével történik. Az előkészületek során a térségbe látogatott Richard Field az Amerikai Ház Alapítvány képviselője is, aki miután meggyőződött az itt élők nehéz helyzetéről úgy ítélte meg, hogy azonnali segítségre van szükség.

Az Amerikai Ház Alapítvány jóvoltából 2013 óta a vásárosnaményi térség programban résztvevő településein számtalan kisgyermek indulhat iskolába, óvodába úgy, hogy már reggelizett - írja a Hármashatár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés