Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élve elásott kölyköket találtak Nyíregyházán

| 2017. 10. 18. | 15:53:00
Az állatbarát alapítványhoz szinte naponta érkeznek bejelentések kidobott állatokról.
Élve elásott kölyköket találtak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épp csak beköszöntött az ősz, a nyíregyházi állatotthont máris "elárasztották" a kidobott, magukra hagyott kutyakölykök. Néhány napja 11(!!) néhány napos apróság 2-3 óránkénti gondozását, etetését  kell megoldaniuk az otthon munkatársainak, közben két mamakutya összesen 17 bébivel…

Naponta kapják a bejelentéseket az állatvédők nem várt szaporulatról, olyan kisállatokról, akiket már életük kezdetén menhelyre szánnak tartóik...

Naponta találnak állatbarátok erdőben, elhagyott utakon kartondobozba kirakott almokat... Pár nappal ez előtt pedig igazi horror filmbe illő történetként állatbarátok fölben élve elásva találtak 5, néhány napos kicsit! - írják az állatotthon honlapján.

Hozzáteszik: pedig annyira egyszerű lenne a megoldás. Annyira sokat beszélnek erről állatvédő szervezetek, állatbarátok, civil állatvédők.

Naponta elképzelünk egy olyan ideális álomvilágot, ahol minden kutyus - a tenyésztésre szántak kivételével - átesett már ezen az egyszerű, rutin beavatkozásnak számító műtéten. Naponta reménykedünk, hogy majd lassan fogynak az utcára dobott, "feleslegesnek" bizonyuló állatkölykök. És naponta bizakodunk, hogy egyszer csökken a gyepmesteri telepek, menhelyek zsúfoltsága.

Az alapítvány minden megtesz azért, hogy a térség kóbor-állat problémája mérséklődjön. Minden felnőtt kutyát és cicát ivartalanítva adnak örökbe.

A kölyköket és a korábban örökbe fogadott lakóikat pedig visszavárják és térítésmentesen végezzük el a műtéti beavatkozást. Ezt kizárólag német támogató szervezetük, a Hand und Pfote állatvédő szervezet segítségével tudják végrehajtani. Ennek köszönhetően tavaly közel 400 kutya és cica ivartalanítása történhetett meg, ami óriási eredmény.

Aki támogatni szeretné újonnan érkezett apróságok ellátását, gyógykezelését, megteheti:

  • nagy szeretettel fogadnak apró szemű kölyöktápot, kölyökkonzervet
  • plédeket, takarókat, ruhaneműt, melyet a karanténban elhelyezett kiskutyák alá használunk
  • játékokat, rágcsákat - mindent, ami megszépíti a kicsik mindennapjait

Az állatotthon a Csatorna utcán van (Nyírszőlős felé, a Westsik Vilmos utcából nyílik).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés