Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jobb, ha fizet, ha a hulladékudvarba készül!

| 2017. 10. 10. | 19:38:00
Október közepétől ellenőriznek.
Jobb, ha fizet, ha a hulladékudvarba készül!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. október 16-tól kísérleti jelleggel ellenőrizni fogja, jogosultak-e a Hulladékudvarokat használók az udvarok szolgáltatásainak igénybevételére - közölte a Szabolcsihírrel Hajnal Tünde PR referens.

A Hulladékokról szóló törvény szerint „Az ingatlanhasználó a települési hulladék részét képező elkülönítetten gyűjtött hulladékot (…) hulladékgyűjtő pontra, hulladékgyűjtő udvarba, átvételi helyre vagy a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékot kezelő hulladékkezelő létesítménybe szállíthatja, és ott a jogosultnak átadhatja vagy gyűjtőedényben elhelyezheti. E jogot az ingatlanhasználó csak úgy gyakorolhatja, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat a koordináló szerv részére megfizette.”

A Hulladékudvarok használatának feltétele tehát a hulladékkezelési közszolgáltatási díj megfizetése, hisz ebbe építették be a Hulladékudvarok igénybevételének díját - tette hozzá Hajnal Tünde.

A szabolcsihír kérdésére, miszerint hogyan ellenőrzik, befizette-e az illető a szolgáltatási díjat, a PR referens úgy reagált: mobil számítógépre telepített, naprakész nyilvántartási rendszer segítségével fogják ellenőrizni a jogosultságot, a beérkezést követően.

Felvetettük azt is, hogy jó ideje szünetel az ügyfélszolgálat a Korányi úti hulladékudvarban, ami sok kényelmetlenséggel jár főként az idősebbeknek, mert ha valaki ügyet akar intézni, a Kertvárosba, a Bokréta utca 22. szám alá kell kimennie. Ez elég körülményes és nehézkesautó nélkül. Arra voltunk kíváncsiak, van-e esély arra, hogy ismét lesz ügyfélszolgálat a Korányin, ha nem, miért nem?

November elsejéig továbbra is a Bokréta u. 22. sz. alatti ügyfélszolgálatunkon várjuk ügyfeleinket - felelte a PR referens. Hozzátette: november elsejétől társaságuk, valamint az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a lakossági igények kielégítése és az ügyfélközpontú ügyintézés érdekében Nyíregyháza belvárosában közös ügyfélszolgálat üzemletetését tervezi. Erről és ennek pontos részleteiről a későbbiekben fogják tájékoztatni a nyilvánosságot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés