Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinyitotta kapuit a bíróság Kisvárdán is

| 2017. 10. 20. | 12:18:00
Nyilvános tárgyalások mellett kiállításokra is várják az érdeklődőket.
Kinyitotta kapuit a bíróság Kisvárdán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött pénteken a Nyíregyházi Törvényszék, a Kisvárdai Járásbíróság és Kisvárda Város Önkormányzata a hagyományápolás, valamint a kulturális értékek megőrzése, gondozása céljából.

Az intézmények közötti harmonikus kapcsolat az elmúlt időszakban is nyomon követhető volt a lakosság számára, hiszen a Kisvárdai Járásbíróság – csatlakozva az országosan ismert „Nyitott Bíróság” programhoz – sok diák és érdeklődő számára nyitotta meg kapuit.

A nyilvános tárgyalás látogatások, valamint a bíróság működését bemutató előadások alkalmával olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, melyek során közelebb kerülhettek az igazságszolgáltatás intézményéhez.

Idén a járásbíróság épületében több színvonalas kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlatokon bemutatott alkotások Kisvárda kulturális, művészeti életébe engedtek betekintést, s ezáltal a bíróságra látogatók megismerkedhettek a város történelmével, híressé vált személyiségeivel.

A művészet szeretetét, az elődök tiszteletét és a helyi hagyományok ápolását mindhárom intézmény tevékenységével összeegyeztethető módon gyakorolja, s ezt erősítette meg pénteken az együttműködési megállapodás aláírásával dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke, Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a kisvárdai járásbíróság elnöke és Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere..

 

                                                                                 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés