Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszépült a "kis-SZTK"

| 2017. 10. 31. | 17:10:00
A felújítás után korszerűbb lesz a betegellátás.
Megszépült a "kis-SZTK"
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A „Nyíregyházi egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény felújítása” című projekt mintegy 125 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A fejlesztéshez Nyíregyháza önkormányzata további 58 millió forinttal járult hozzá. A projekt megvalósítása áprilisban kezdődött, célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése volt.

Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések hozzájárulnak a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedéséhez, elősegítik a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását.

Az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködés, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítása is megvalósul.

A projekt keretén belül a gyermekorvosi, fogorvosi, háziorvosi rendelő, valamint védőnői szolgálat újult meg. Megvalósult a belső nyílászárók cseréje, hidegburkolat- csere, az épület belső festése, akadálymentes WC-t, személyzeti öltözőt és WC-t alakítottak ki, vizeletvizsgáló helyiséget, hulladék- és takarítóeszköz tárolót, továbbá megújult a villamos rendszer.

További eredménye a projektnek, hogy korszerűsítették a telefonhálózatot, valamint kiépült az internethálózat.

A Városi Rendelőintézet épületének gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében napelemeket építettek be, így jelentős energia-megtakarítás érhető el, illetve hozzájárul az üvegházhatású gázkibocsátás jövőbeni csökkentéséhez.

Az akadálymentes közlekedést szolgálja a lift. A városi lakosság életminőségének fontos alapfeltétele a megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének biztosítása, amelyhez a projekt jelentősen hozzájárult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés