Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsi almával utazott 200 millió bűnös forint

| 2017. 10. 27. | 10:30:00
Az autópályán akadt fenn a kamionos.
Szabolcsi almával utazott 200 millió bűnös forint
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feltehetően osztrák piacra szánták azt a kétszázmillió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmányt, amelyet a pénzügyőrök egy magyar kamion rakterében találtak az autópályán. Orgazdaság miatt nyomozás indult, a kamion sofőrje előzetes letartóztatásban van.

A NAV Bevetési Igazgatósága járőrei az M3-as autópálya Horti pihenőjénél állítottak meg egy magyar kamiont, ami az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány tüzetesebb átvizsgálásakor üres almáskonténerekre, valamint tizennégy raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett cigarettára bukkantak.

Az elkövetők a kamion elejébe pakolták a cigarettát és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket. Az ellenőrzéskor azonban előkerült 150 ezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes, csaknem 200 millió forint értékű cigaretta.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont, illetve a kamion utasteréből előkerült négymillió forint összegű eurót is lefoglalták. Az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt. A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés