Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Norvég tapasztalatokat épített az idősellátásba Szamossályi

| 2017. 11. 02. | 12:37:00
Sikeresen pályázott két település.
Norvég tapasztalatokat épített az idősellátásba Szamossályi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyáron a településen rendezett Boney M élő koncertjével országos ismertségre szert tett Szamossályiban a sikeres előadás után sem állt meg az élet.

Sikeresen pályázott Szamossályi önkormányzata a norvég Elverum városával közösen - közölte a Szabolcsihírrel a település polgármestere Bíróné dr. Dienes Csilla. A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának egyik programja keretében az idősellátás fejlesztését tűzték célul a „Szamossályi és Elverum az idősekért” című projekttel.

A két önkormányzat vezetői és szakértői workshopokon dolgoztak együtt Norvégiában és Szamossályiban, kölcsönös látogatások során ismérték meg egymás tevékenységét.

A demens ellátásra specializálódott szamossályi bentlakásos otthon bővítésre szorul. Elverum és Szamossályi meghatározták közös jövőbeni stratégiájukat, többek között Szamossályiban és térségében az idősellátás fejlesztése érdekében. Közös kapacitásépítési tervek születtek, amelyek keretében csereprogramokon, ingyenes továbbképzéseken keresztül lehetne segíteni a gondozók munkáját.

A térségi együttműködés hatékonyabbá tétele, az önkéntesség kultúrájának megismertetése és a szegénység elleni küzdelem lehetőségei is szóba kerültek a projektötleteket eredményező bilaterális találkozókon.

A két önkormányzat első sikeres pályázata és együttműködése megerősítette a további szándékot a jövőbeni közös munkára - tette hozzá végül a polgármester.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés